неділю, 17 травня 2020 р.


Випускайте  творчість на волю!

«Вчитель може все!»- з цим девізом я йду по життю , бо навички вчителювання допомагали мені  в різних  сферах діяльності , але сьогодні хотілося б дати декілька порад щодо проведення  онлайн-уроків з позиції досвіду отриманого мною під час роботи на радіо та телебаченні.

      Zoom –урок виставляє вчителя на сцену, тож педагог відчуває себе актором чи телеведучим, якому необхідно працювати на камеру. А для цього не забувайте контролювати свої  емоції,  жести ,   міміку. Пам’ятайте, екран комп’ютера , планшета, телефона   знаходяться перед очима Ваших учнів, тож Ваше обличчя вони бачать впритул  та зчитують всі  невербальні сигнали.   Коли Ви хвилюєтесь,нервуєте -все бачать та відчувають.
       Обирайте локацію  або використовуйте  функцію Zoom- «віртуальний фон». Адже учням  не дуже цікаво розглядати  малюнок шпалер в  кімнаті чи бачити кухонні шафи.
      Не забувайте про візуалізацію матеріалу - обов’язково відео за темою , презентація, фото чи скан підручника або його електронна версія.    
       Пам’ятайте про паузи. В теле- та радіоефірі пауза в 2-3 сек. неприпустима річ, тож  затяжне мовчання  вчителя турбує учнів,вони нервують і починають хвилюватись - чи все в порядку зі зв’язком, або…. з вчителем.      
        Контролюйте темп уроку,якщо побачили,що учням не цікаво  переходьте до іншого виду діяльності, пограйте в навчальну гру, бажано інтерактивну.
        Я  використовую багато різних ігор, але особливо учням подобається   Kahoot.Ви можете  створити гру  самостійно або зробити дублікат за темами ,що пропонує ресурс. Я використовую кахут - гру для перевірки домашнього завдання( наприклад : діти прочитали текст вдома, а на уроці за допомогою гри перевіряю , що вони зрозуміли) або як тест з узагальнення. Пропоную подивитись  відеозапис  уривку з уроку . 
      
  Не забувайте про рефлексію! Давайте можливість учням оцінити урок ,показати свій настрій. Дайте час побешкетувати, вмикаючи демонстраційну дошку ,– і вони не зірвуть урок під час пояснення матеріалу, бо знатимуть , що їх час настане! 


          Мотивуйте учнів , використовуючи різні онлайн - ресурси,заряджайте  їх своєю позитивною енергією, експериментуйте, випускайте творчість на волю! 


Немає коментарів:

Дописати коментар